Министърът на отбраната Тодор Тагарев и посланикът на Украйна в България Н.

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев и посланикът на Украйна в България Н.
Коментари Харесай

Тагарев се срещна с украинския посланик

Министърът на отбраната Тодор Тагарев и посланикът на Украйна в България Н. Пр. Олеся Илашчук проведоха среща. Новината съобщиха от Министерство на защитата. 

В срещата участваха началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, изпълняващият длъжността шефът на дирекция „ Отбранителна политика и обмисляне “ полковник Любомир Монов, съветникът на посланика на Украйна Анна Тертична и аташето по защитата полковник Дмитро Лукашук.

По време на срещата беше подчертана значимостта на подписания по време на последната среща на министрите на защитата на страните-членки на НАТО Меморандум за желание сред министерствата на защитата на България и Украйна, с който се удостоверява готовността за усилване на съдействието в области от съвместен интерес като отбранителна политика и политика за сигурност, военно-техническо съдействие, развиване на военното обучение и просвета, индустриалното съдействие и други.

Акцент беше подложен върху приноса на страната ни в подготвителната задача на Европейския съюз за военно подкрепяне на Украйна EUMAM. Министър Тагарев срещна Н. Пр. Илашчук с опциите за образование на представители на украинските въоръжени сили.

Двете страни подчертаха положителното равнище на съдействие в областта на отбранителната промишленост и дискутираха разновидностите за неговото задълбочаване.

Възможностите за възобновяване и лекуване в структурите на Военномедицинската академия, които България дава като водеща страна по Доверителния фонд на НАТО за долекуване и рехабилитация на ранени украински военнослужещи също бяха разисквани по време на срещата. 

Н.Пр. Олеся Илашчук изрече признателност за оказваната от България помощ на Украйна в нейните старания за противопоставяне на съветската експанзия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР